Uncategorized

Det er ganske gratis

Ubuntu er flere ting. Det er et sprog, som tales af en minoritet i Sydafrika, men det er også et styresystem til computere, som er ganske gratis, og det er lavet af specialister, som alle donerer deres fritid til at udvikle systemet. Der efter sigende skulle fungere lige så godt som både Windows og Linux, som styrer de fleste computere over det meste af verden.

Ubuntu er gratis på alle områder, og det er også gratis at downloade. Det eneste, som det vil kræve, er, at du selv downloader det, og så er der gratis styresystem til dine computere.

Det er hele tanken

Ubuntu er gratis, fordi det bygger på den filosofi, der ligger bag navnet med, at det er flertallet, som skal bestemme, og at det, som er til gavn for flertallet, skal være frit tilgængeligt. En filosofi, som kan være svær at få til at fungere i praksis, men som mange alligevel prøver.

Ubuntu har de samme features, som du finder i andre styresystemer, og det er faktisk også ganske let at bruge. Der er både skriveprogrammer, som minder om Word, og der er også regneark, som minder om Excel. Det er derfor muligt at få alt det, som andre styresystemer har. Faktisk så er det et styresystem, som de andre, der har de samme tillægsprogrammer, og som giver dig de samme muligheder. For mange er det oplevelsen af at kunne få gratis Ralph Lauren til din pc, for det er gratis design på højeste niveau.

Forskellen er som sagt, at du kan få det design helt gratis, og at det er udviklet af folk, som donerer deres tid til at udvikle systemet, og det er noget, som de alle går op i med liv og sjæl.

Det er det at gøre en forskel

Noget af det, som flere af udviklerne af ubuntu siger, er, at de føler de er med til at gøre en forskel for rigtig mange mennesker. Først og fremmest ved at give deres viden væk til alle verden over, uden det koster. For det andet, fordi de er med i et stort fællesskab, der krydser landegrænser. Og for det tredje, fordi de skaber et styresystem, der er let at bruge, og som nemt kan sættes op til en enkelte.

Men de sætter ikke kun deres viden til rådighed ved deres programmering. Det er også gennem fora på nettet, hvor de både snakker med hinanden, men samtidig stiller deres viden til rådighed for alle brugerne. Mange kan være lidt utrygge ved at kaste sig ud i et nyt styresystem, men der er masser af hjælp at hente.

Både udviklere og brugere er nemlig klar med guides og gode råd, så selvom det kan virke som at kaste sig ud på dybt vand, så er der et imponerende sikkerhedsnet, der følger med dette fantastiske styresystem.

sociallyviral