Uncategorized

Ubuntu bygger på menneskelige relationer

Ubuntu er et programmeringsværktøj, som for alvor har taget fart de senere år – det taler ind i tidens ånd med sit afrikanske navn, som stammer fra det afrikanske sprog Bantu. selve ordet ‘ubuntu’ henviser til en sydafrikansk filosofi, der har menneskelige relationer og fællesskab i centrum, og dermed signalerer navnet ubuntu en masse godt, hvor mennesket er i centrum og ikke teknologien.

En af de vigtigste filosofiske tanker bag ubuntu er, at det skal være et brugerfællesskab. For at kunne styre dette i dit daglige arbejde kan du med fordele anvende et moderne og it-baseret crm system, hvor du kan logge dine kontakter, din dialog med andre udviklere og måske også dine kunder, hvis du er kommet så langt, at du kan sælge den udvikling, som du laver i systemet.

Bagrunden for et crm system er netop, at man på en systematiseret måde ved hjælp af it kan holde styr på kontakter, kunder og ordrer og på den måde skabe en større effektivitet i sin virksomhed, både hvad angår salg, opsøgning af eksisterende kunder, mersalg til disse etc.

En smuk tanke ligger bag

Vi holder meget af den tankegang, der ligger bag ubuntu, og som afspejler sig i det navn, som udviklingssoftwaren har fået. Netop det, at udviklingen foregår i et selvdefineret fællesskab, som man kan være en del af i det omfang, man ønsker, er en moderne tankegang. Vi har jo kendt til open source i flere år, men her bliver det løftet lidt op og får et næsten filosofisk indhold med dets udspring i den afrikanske filosofi om menneskeligt fællesskab og fælles tankegods.

Ubuntu opererer både som fri open source og med begrænsninger i forhold til adgang, og man må i hvert tilfælde afgøre, hvor man vil træde ind i produktudvalget og finde sin vej derfra. De fleste vil glædes over open source delen og finde deres løsninger der.

sociallyviral