Ubuntu

Hvad er ubuntu?

Der er mange, som siger, de har hørt Ærkebiskop Desmond Tutu bruge ordet ubuntu, og de har en idé om, at det er noget, som stammer fra Sydafrika. Det har de faktisk ret i, men det er meget mere end det, det er nemlig også et styresystem, som minder om Linux, og det har en masse gratis programmer, som følger med

Det giver dig alle de samme muligheder som Linux, og det er faktisk mere populært end de fleste tror. Der er en forening, som hedder Ubuntu, og de er med til at sikre, der er en stadig udvikling. De har sponsorer fra erhvervslivet, som sikrer, de kan fortsætte deres arbejde.

Et begreb

Hele ideen stammer fra et begreb, som du vil finde i bantusproget, og det er en filosofi om, at alle eksisterer for at være der for andre. En form for gode gerninger, som vil sprede sig som ringe i vandet og derved give en særlig form for karma, og det er på den baggrund, at dem, som støtter og arbejder med Ubuntu styresystemet, arbejder ud fra den filosofi.

Hvis du ønsker at prøve styresystemet af, så er der rig mulighed for at gøre det ved hjælp af en styresystems cd. Der er ikke nogen grund til at downloade en masse forskellige filer for at se, om det virker. Den mulighed med at få prøvet systemet af, inden du installerer det, er virkelig noget, som du kan få gavn af, og det er måske også en af grundene til at mange nu prøver at se, om det gratis system Ubuntu er noget for dem.

Er systemet ikke noget for dig, så er det bare at tage den cd ud, og så er du fri for det, og du kan frit hente det system, som passer dig bedst.

Systemets funktionalitet

Måden som Ubuntu, både begrebet og styresystemet, skal fungere på, er, at det, som du sender ud, er det, som kommer tilbage til dig. Det er som karmabegrebet, du finder i østens forskellige religioner, det er en grundtanke, som er bundet op på en form for samhørighed og et samarbejde, hvor alle deltager og bringer det, som de kan, til bordet, eller i dette tilfælde til systemet, og så bliver udviklet ud fra dette.

Der bliver fra udviklerne lagt en masse frivilligt arbejde, og en masse firmaer er med til at donere midler til det, så det kan fortsætte med at være gratis.

Ubuntu indeholder de samme elementer, som du finder i Linux, der er både skriveprogrammer og regneark, det vil være muligt at foretage nøjagtig de samme handlinger i Ubuntu, som du kan med andre systemer, og du vil ikke have nogle problemer med at få det hele til at fungere. Det er fuldt ud lige så funktionelt som de andre styresystemer, det er simpelthen, hvad du foretrækker.

sociallyviral